fbpx

Rektra

Tove Söderström

Affärsutvecklare på Drivhuset Stockholm
Vad skulle du aldrig göra en ledig dag?
Städa ur mitt källarförråd.
Vad skulle du gärna göra en ledig dag?
Testa någon ny restaurang i Stockholm, jag har ett stort matintresse.
Har du någon förebild?
Inte någon specifik person, men jag blir inspirerad av alla våra härliga entreprenörer vi stöttar på Drivhuset!
Hej Tove, Vad har du gjort idag so far?
Jag har startat dagen med att svara på mail och dricka lite kaffe, just idag jobbar jag hemifrån.
I dag arbetar du som affärsutvecklare på Drivhuset, kan du berätta vad det innebär?
Som affärsutvecklare på Drivhuset är det mitt jobb att hjälpa i första hand studenter att utveckla sina affärsidéer samt coacha och inspirera dem till att våga satsa på sin idé eller sitt företag.
Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
Mina dagar ser oftast väldigt olika ut, ibland har jag rådgivningsmöten en hel dag, en annan dag håller jag i workshops, det är variationen som är det roliga med mitt jobb!
Hur hjälper Drivhuset unga entreprenörer?
Det kan ske på olika sätt, en del vill starta eget men saknar en konkret affärsidé och andra är redan i uppstartsfasen och vill ha hjälp med struktur och hur de enklast kommer igång. Sedan finns det andra som behöver bredda sitt kontaktnät, eller identifiera kund och målgrupp så det är väldigt olika. Drivhuset hjälper helt enkelt till med de olika skeden som finns i en startup!
"Jag har ett väldigt energigivande, kul och hoppfullt arbete och får träffa spännande företag som exempelvis Rektra som vill förändra rekryteringsbranschen!"
Ser du några särskilda trender hos entreprenörerna som kommer till Drivhuset i dag?
De två tydligaste trenderna jag ser just nu är dels den fortsatta digitaliseringen av nuvarande tjänster men även att tänket på hållbarhet trendar mer än någonsin.
Många entreprenörer vill vara med och dra sitt strå till stacken och se hur de kan göra gott för samhället samtidigt som de tjänar pengar. Vilket jag måste säga känns otroligt hoppfullt för framtiden när vi står inför sådana globala utmaningar!
Om du ser tillbaka på din karriär tills idag, hur har dina upplevelser varit kopplade till rekryteringsprocesser du varit med i och ev diskriminering?
Jag har inte varit med i så många rekryteringsprocesser utan mest fått jobb via kontakter, men det känns som om det oftast är antingen eller omständiga rekryteringsprocesser eller ett stort kontaktnät som gäller när man vill ha ett jobb.
Jag kan inte påstå att jag har personliga erfarenheter av diskriminering i samband med en rekryteringsprocess, men tror att att man kanske har omedvetna fördomar när man rekryterar, söker ofta det som är bekant för en själv, som man känner igen sig själv i som ex. kön, ålder eller bakgrund. Det skulle nog vara väldigt positivt om man kunde sudda ut dessa omedvetna fördomar genom att rekrytera anonymt istället!
Hur tror du att kompetenser skulle framhävas i rekryteringsprocesser om tex. namn, kön och ålder var anonymiserat?
Det ligger helt rätt i tiden, nu mer än någonsin behöver vi få en mer fördomsfri och kompetensbaserad typ av rekrytering!
Vid ett eventuellt karriärsbyte, skulle du kunna tänka dig att testa rekrytering med hjälp av AI?
Absolut! Jag hade gärna provat rekrytering med AI själv.
"Jag är med andra ord ett levande exempel på att var inte rädd att testa dig fram, det behöver inte bli rätt från början!"
Kan du berätta om några viktiga milstolpar eller händelser som gjort att du är där du är idag?
En milstolpe var när jag var på ett entreprenörskaps-event under studietiden, det var egentligen tack vare det som jag kom in på min nuvarande yrkesbana. Jag kände att “wow detta med entreprenörskap känns spännande” och gick helt enkelt fram och frågade företaget om de hade någon ledig tjänst, och fick då uppdraget som studentambassadör och på den vägen är det!
Har du alltid velat arbeta med det du jobbar med i dag eller hur har dina mål ändrats längs vägen?
Vägen hit har definitivt varit krokig! Jag började bland annat läsa basår med tron då om att bli läkare innan jag istället sökte mig in till Civilekonom och hamnade på banan att hjälpa entreprenörer. Jag är med andra ord ett levande exempel på att var inte rädd att testa dig fram, det behöver inte bli rätt från början!
Vad är din viktigaste erfarenhet genom karriären? Något tips som du kan dela med Rektras användare?
Våga ta en chans, det kan bli något stort. Eller åtminstone en lärdom för livet!
Stort tack för att Rektra fick träffa dig! Vad ska du göra resten av dagen?
Rådgivningar samt förbereda en workshop till nästa vecka!
Rektras intervjuserie uppmärksammar karriärresor för att inspirera andra att följa sina drömmar! Rektra headhuntar genom AI – Fokus är på kandidatens villkor och önskemål om framtiden, inte bara deras historia och CV.
Kolla också på dessa utvalda intervjuer!

Tove Söderström

Affärsutvecklare Drivhuset

Rektra har träffat inspirerande Tove Söderström som arbetar med affärsutveckling på den ideella föreningen Drivhuset. Häng med när Rektra träffade Tove en solig eftermiddag!

Aron Podavka

VD Drivhuset

Rektra har träffat affärsutvecklaren Aron Podavka. Han är VD på Drivhuset Stockholm och grundare av sitt eget bolag “Svensk ölkonst” som han forfarande driver idag.