fbpx

Rektra

Jobba hemifrån och maximera din effektivitet!

Många inom tekniksektorn började redan i våras att jobba hemifrån. Stora Tech bolag som exempelvis Spotify och Google har skickat hem många anställda för att minska smittorisken och många andra företag följer deras exempel.

Men hur ska man planera sin arbetsdag när man jobbar hemifrån? Det låter kanske bekvämt att spendera arbetsdagen i pyjamas men hur effektiv blir man då, egentligen? Hur håller man bäst kontakten med sin arbetsplats och sitt team och vilka är de bästa verktygen att använda sig av när man jobbar remote?

Här kommer några tips från oss på Rektra:

Vilka online verktyg underlättar hemma-jobbandet?

För att jobba med delade dokument och mappar finns exempelvis Google Drive eller Dropbox. Vill du kunna kommunicera snabbt med ditt team, finns som vi nämnde tidigare, Slack. Här kan man skapa olika kanaler för det man vill prata om, ex kan man ha en “Kul på jobbet” kanal eller skapa specifika kanaler inom olika områden man jobbar med eller för olika projekt.

Behöver man hålla koll på exakt vad som händer i teamet, vem som gjort vad och i vilket skede ett projekt befinner sig i fungerar Trello utmärkt och när det är dags för lite idé generering är Miro ett perfekt verktyg att använda sig av!

Kolla också på dessa utvalda tech-tips!​
Känns det pirrigt inför arbetsintervjun?

Vi förstår att det kan kännas nervöst. Det kommer att gå bra. Rektra har samlat låtarna som peppar dig!

Dags för arbetsintervju?

Ska du på arbetsintervju? Vi förstår att det kan kännas nervöst. Det kommer att gå bra. Rektra har samlat låtarna som peppar dig!